miercuri, 30 aprilie 2014

Achiziţii noi


Fondul de carte Wilhelmi  sa completat cu un nou titlu de carte ştiinţifică 
Fakten und Fiktionen” , un dicţionar de critică literară în limba germană 
în două volume ce cuprinde perioada  anilor 1900-2010.







miercuri, 16 aprilie 2014

OPORTUNITATE PENTRU CERCETARE

Stimaţi utilizatori,

Editura de nivel mondial Emerald ofera Bibliotecii Ştiinţifice acces gratis la un numar impresionant de peste 200 de reviste care acopera cele mai importante domenii precum : Audit, Contabilitate, Management si Strategie dar si Inginerie. In cadrul acestei perioade de gratuitate aveti acces la urmatoarele colectii: Accounting, Finance & Economics;Business; Management &Strategy;HR, Learning & Organizational Studies; Information &Knowledge Management; Health and Social Care, Marketing; Operation, Logistics & Quality; Property Management & Built Environment; Public Policy & Environmental Management;Tourism & Hospitality; Engineering, Library Studies, Education.

Accesati www.emeraldinsight.com de la 14 aprilie 2014 pînă la 30 mai, pe baza Ip-ului Universităţii.



miercuri, 2 aprilie 2014

2 aprilie 
 ZIUA INTERNAŢIONALĂ
 A CĂRŢII PENTRU
 COPII


CRĂIASA ZĂPEZII 
de Hans Christian Andersen - 170 ani de la prima publicare



Hans Christian Andersen

(n. 2 aprilie 1805, Odense, Danemarca - d. 4 august 1875, Copenhaga) a fost scriitor și poet danez, celebru pentru basmele sale. Printre cele mai cunoscute povești ale sale se numără „Crăiasa Zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” și „Rățușca cea urâtă”. În timpul vieții Andersen a fost celebrat de regalitate și aclamat pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europă. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi și continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume.


 




http://ro.wikipedia.org/wiki/Hans_Christian_Andersen
http://www.povesti-pentru-copii.com/hans-christian-andersen.html
http://www.ceasulcuc.ro/eveniment.php?uid=1266751921510
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.365527003492141.86439.240697285975114&type=3
http://www.e-cultura.info/ziua-internationala-cartilor-pentru-copiisi-tineret/





vineri, 7 martie 2014

Training de utilizare a platformei CAMBRIDGE
va avea loc pe data de 13 martie ,ora 10.00 în cadrul Bibliotecii Ştiinţifice a Universităţii  „Alecu Russo” din Bălţi


Scientific Knowledge Services, companie cu o experienţă de aproape 20 de ani în relaţiile cu bibliotecile academice, publice şi de cercetare, are misiunea de a promova o mai bună conştientizare a beneficiilor accesului la literatura ştiinţifică şi de a genera o susţinere tot mai mare pentru cercetare în comunitatea academică.Una dintre editurile pe care le reprezentăm este Cambridge University Press. 
Celebra Universitate Cambridge situată în primele zece Universităţi din lume şi prima în Europa conform Clasamentului Shanghai, oferă de peste 400 de ani conţinut ştiinţific recunoscut la nivel mondial pentru calitatea şi inovarea adusă mediului academic.In acest moment în cadrul platformei Cambridge găsim peste 300 de reviste ce acoperă toate domeniile academice de la economie la matematică şi de la medicină la artă. Editura Cambridge publică pe langă revistele proprii şi reviste în colaborare cu peste 100 de societăţi profesionale şi academice pentru a asigura succesul optim al fiecărei publicaţii.

joi, 6 martie 2014

Laureaţi ai Premiului Nobel în Literatură
(2003 - 2013)




Stimaţi utilizatori sînteţi invitaţi în sala de lectură nr.4 Documente în Limbi Străine unde ve-ţi putea consulta expoziţia tematică „Laureaţi ai Premiului Nobel în Literatură ” în cadrul căreea sînt expuse documente în care puteţi găsi informaţii cu referire la autorii ce au primit premiul Nobel în Literatură în ultimii 10 ani dar şi opera acestora. 


Surse utile

vineri, 21 februarie 2014

Cambridge University Press
Stimaţi utilizatori 
Începînd cu data de 21.02.2014, sunteţi aşteptaţi în sala de împrumut nr.4 Documente în Limbi Străine  pentru a face cunoştinţă cu expoziţia „ Documente Valoroase de la Editura Cambridge University Press” în cadrul căreia sunt expuse cărţi  şi reviste ce cuprind o gamă largă de domenii apărute la renumita editură.



Editura Cambridge University Press a celebrei  Universităţi Cambridge, situată în primele zece Universităţi din lume şi prima în Europa , oferă de peste 400 de ani conţinut ştiinţific recunoscut la nivel mondial pentru calitatea şi inovarea adusă mediului academic.

Informaţivă!!!

vineri, 14 februarie 2014

Stimaţi utilizatori
Vă invităm la expoziţia tematică - Diversitate Lingvistică şi Culturală ,organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Limbii Materne sărbătorită anual pe data de 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică şi culturală precum şi multilingvismul.



A vorbi despre limba în care gândeşti, 
este ca o sărbătoare.
Limba română este patria mea.
De aceea, pentru mine, muntele 
munte se numeşte,
De aceea, pentru mine, iarba 
arbă se numeşte,
De aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte
                                       Nichita Stănescu




http://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Interna%C8%9Bional%C4%83_a_Limbii_Materne

miercuri, 12 februarie 2014


ÎMPREUNĂ FACEM INTERNETUL MAI BUN
Campanie de informare dedicată Zilei Siguranţei pe Internet
(10-16 februarie 2014)


      Ziua Siguranţei pe Internet (SID – Safer Internet Day) este un eveniment de anvergură internaţională, care se organizează anual, începând din 2004, în a doua zi de marţi a lunii februarie. Are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur şi mai responsabil a tehnologiilor online şi a dispozitivelor mobile cu acces la Internet, în special de către copii şi tineri.
     În 2014, Ziua Siguranţei pe Internet, ediţia a XI-a, va fi marcată pe data de 11 februarie şi va avea ca temă Let’s create a better internet together! / Împreună facem internetul mai bun! Tema acestui an scoate în evidenţă responsabilitatea pe care membrii comunităţii online (copii, tineri, părinţi, profesori, creatori de conţinuturi, formatori de opinie etc.)  o au pentru a face Internetul un loc mai sigur, mai bun şi mai prietenos.

Informeazăte:
http://www.sigur.info/         

joi, 30 ianuarie 2014

Achiziţii recente

Vă invităm  să faceţi cunoştinţă cu  Achiziţiile Recente din domeniul Ştiinţelor Filologice în limba engleză, franceză,germană,spaniolă care au intrat în colecţia Sălii de lectură nr. 4 în luna Ianuarie.



joi, 23 ianuarie 2014

Stimaţi utilizatori!

Vă invităm să vizitaţi expoziţia tematică „Lexicologie şi lexicografie” (repere teoterice, evoluţii, analize) organizată în sala de lectură nr.4. Expoziţia cuprinde peste 105 manuale, dicţionare, enciclopedii, care vă oferă informaţii fundamentale despre bazele lexicologiei limbilor franceze, germane şi engleze. 
                                                   Lexicografi cu nume notorii:
Konrad Duden,specialist în lexicografie,filolog german, lexicograf, compilator al celebrului
dicționar german ce-i poartă numel –185 ani de la naştere (3 ianuarie1829 - 1august 1911)
                                 Noah Webster -  lexicograf,scriitor, editor şi publicist american  
                                       256 ani de la naştere ( 16 octombrie 1758 – 28 mai 1843 )
                           

Adrese utile

miercuri, 22 ianuarie 2014

Stimaţi utilizatori!
Vă invităm la expoziţia Edgar Alan Poe – părinţele povestirii moderne americane

Edgar Allan Poe ( 19 ianuarie 1809 - 7 octombrie 1849 )

250 ani de la naştere, scriitor american, poet, romancier, nuvelist și critic literar, creator al genului de scurte povestiri și precursor al literaturii moderne de ficțiune științifico-fantastică. Epoziţia este vernisată în cadrul sălii de împrumut nr.4 şi cuprinde 68 documente, incluzînd opera scriitorului şi referinţe critice.



Surse utile:

vineri, 17 ianuarie 2014

Important!

Mult stimaţi utilizatori,

Prin intermediul Consorţiului REM (Resurse Electronice pentru Moldova) Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Vă oferă acces gratuit la Bazele de date EBSCO Publishing http://search.ebscohost.com/, cea mai mare colecţie electronică din lume, 13 baze de date,18 200 reviste full text, peste 2 500 cărţi, broşuri şi ediţii de referinţă în limba engleză, cu translator automat în circa 35 de limbi, inclusiv în limba română. Informaţia pe EBSCOhost. este actualizată zilnic. Articolele sînt prezentate în două formate - PDF şi HTML. Baza de date este completată zilnic.

Accesul este oferit numai din spaţiile USARB http://search.ebscohost.com/.